Υλικάγια 4 μερίδες:
· 500γρ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες (ή κομμένα όπως σας αρέσουν)
· 1 φλ. φρέσκοκρεμμύδι
· 1 μικρό ξερό κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φετούλες)
· 4 κουταλάκιαελαιόλαδο
· 1/2 ποτηράκιλευκόκρασί
· 1 φλ. γάλα 1,5% λιπαρά
· 3 φλ. νερό
· 1 κουταλιά τηςσούπας αλεύρι
· 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (Ιμαλάιων)
· ½ κουταλάκι τουγλυκού πιπέρι
· ¼ κουταλάκι τουγλυκούμοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
· Σε μια αντικολιτική κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και ξερό κρεμμυδάκι για περίπου 10 λεπτά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους.
· Σβήνουμε τα μανιτάρια με το κρασί και στη συνέχεια σκορπίζουμε από πάνω το αλεύρι, ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν.
· Προσθέτουμε το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν μια βράση.
· Προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και αφήνουμε για 10 ακόμα λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρεται εξαιρετικά με κρουτόνια ολικής αλέσεως.
Όσο για τις θερμίδες: μόνο 197 kcal ανά μερίδα! Ότι πρέπει δηλαδή για ένα πολύ ελαφρύ βραδινό ή για ένα νόστιμο ορεκτικό!





0 comments:
Post a Comment