Συστατικά (5 μερίδες):
- 2 φλιτζάνια λάδι
- 1 φλιτζάνι φυτίνη ή φρέσκο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για τη ζύμη και όσο χρειαστεί για να καλύψουμε τους κουραμπιέδες στο τέλος (περίπου ¼ του φλιτζανιού)
- 2 κρόκους αυγών
- 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- 2 βανίλιες
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα
- 1 φλιτζάνι ροδόνερο
- 1 κ.γ μαγειρική σόδα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνουμε στο δοχείο του μπλέντερ το λάδι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κονιάκ, τις βανίλιες, το αμύγδαλο και το αλεύρι.
- Χτυπάμε καλά τα υλικά για να γίνει ένα ομοιογενές υλικό και στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά να ηρεμήσει.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρά κομμάτια, τους τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Αφού ψηθούν ρίχνουμε από πάνω το ροδόνερο και τους πασπαλίζουμε με την άχνη.
Tip: Άφησε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν ελάχιστα και ράντισέ τους με το ροδόνερο. Αν είναι καυτοί θα μαλακώσουν κι είναι κρύοι δεν θα σε βοηθήσουν να σταθεί η άχνη στην επιφάνεια τους.
Reference: tlife.gr
Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK




0 comments:
Post a Comment