Προετοιμασία: 0:10' Μαγείρεμα:
0:15' Μερίδες : 4-5
Εύκολοι
ρεβυθοκεφτέδες με βρασμένα ρεβύθια, νηστίσιμοι και οικονομικοί!
Υλικά Συνταγής
- 2 ½ φλ. ρεβύθια
βρασμένα/μαγειρεμένα (κατσαρόλας ή φούρνου)
- 2 φλ. τρίμματα ψωμιού
ολ.άλεσης , βρώμη
- 1 ξερό κρεμμύδι
τριμμένο
- 2 φρ. κρεμμυδάκια
τρυφερά ψιλοκομμένα με τα φύλλα τους
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 1 φλ. τριμμένη
καρυδόψιχα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο αλεύρι για
πανάρισμα
- λεμόνι για το
σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για να γίνουν
οι ρεβυθοκεφτέδες σας πετυχημένοι, πρέπει τα ρεβύθια που θα χρησιμοποιήσετε να
είναι βρασμένα ή μαγειρεμένα προηγουμένως, είτε σαν σούπα,
είτε στο φούρνο.
Στραγγίζουμε
πολύ καλά τα μαγειρεμένα ρεβύθια. Τα λιώνουμε με πιρούνι ή τα
πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Ψιλοκόβουμε
όλα τα υπόλοιπα υλικά, ή τα αλέθουμε στο μπλέντερ.
Βάζουμε όλα
τα υλικά για τους ρεβυθοκεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε καλά, μέχρι
να πάρει το μείγμα ένα ομοιόμορφο χρώμα. Η ζύμη πρεπει να πλάθεται σε κεφτέ, γι
αυτό αν είναι αρκετά αραιή προσθέτουμε λίγη τριμμένη ψίχα ψωμιού, είτε λίγο
αλεύρι είτε νιφάδες βρώμης, φρυγανιά κλπ.
Αν έχουμε
χρόνο, αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Αφού κρυώσει
λίγο και πλάθεται καλύτερα, παίρνουμε κουταλιες από το μείγμα και πλάθουμε
μεγάλους πλακέ κεφτέδες.
Αφού πλάσετε τους ρεβυθοκεφτέδες, βάλτε τους σε ένα ταψί στρωμένο με
αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τους στους 200 βαθμούς C για 15 λεπτά, μέχρι να
ροδίσουν.
ANΔΡΕΑΣ Χ. ΣΑΒΒΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ





0 comments:
Post a Comment