ΥΛΙΚΑ :
·
2 φλ αλεύρι ( ½ ολικής αλέσεως + ½ αλεύρι για όλες τις
χρήσεις )
·
2 κ. γλ μπέικιν – πάουτερ
·
½ κ. γλ μαγειρική σόδα
·
½ κ. γλ αλάτι
·
2 κ. γλ σπόρους κίμινου
·
1 φλ ξανθή σταφίδα
·
1 αυγό
·
1/3 φλ λάδι (καρθαμέλαιο + ελαιόλαδο)
·
1 φλ γάλα χαμηλό σε λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
1.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
κελσίου
2.
Ανακατέψτε το αναμειγμένο αλεύρι , μπέκιν
– πάουτερ , μαγειρική σόδα αλάτι και σπόρους κίμινου. Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα
και τις σταφίδες.
3.
Κτυπήστε μαζί το αυγό , το λάδι και το
γάλα και προσθέστε το μείγμα αλευριού. Ανακατέψτε ελαφριά μέχρι να ανακατευτούν
καλά.
4.
Βάλτε τη ζύμη σε λαδόκολλά σε στρογγυλό
ταψί.
5. Ψήστε για 35-40 λεπτά (μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα)
Reference: ΤΡΩΩ ΕΞΥΠΝΑ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟ 2020
ΑΝΔΡΕΑΣ Χ. ΣΑΒΒΑ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ





0 comments:
Post a Comment