Wednesday, October 7, 2020

ΑΦΡΑΤΟ ΨΩΜΙ

 



 

ΥΛΙΚΑ :

·         2 φλ αλεύρι ( ½  ολικής αλέσεως + ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις )

·         2 κ. γλ μπέικιν – πάουτερ

·         ½ κ. γλ μαγειρική σόδα

·         ½ κ. γλ αλάτι

·         2 κ. γλ σπόρους κίμινου

·         1 φλ ξανθή σταφίδα

·         1 αυγό

·         1/3 φλ λάδι (καρθαμέλαιο + ελαιόλαδο)

·         1 φλ γάλα χαμηλό σε λιπαρά

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

1.      Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου

2.      Ανακατέψτε το αναμειγμένο αλεύρι , μπέκιν – πάουτερ , μαγειρική σόδα αλάτι και σπόρους κίμινου. Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα και τις σταφίδες.

3.      Κτυπήστε μαζί το αυγό , το λάδι και το γάλα και προσθέστε το μείγμα αλευριού. Ανακατέψτε ελαφριά μέχρι να ανακατευτούν καλά.

4.      Βάλτε τη ζύμη σε λαδόκολλά σε στρογγυλό ταψί.

5.      Ψήστε για 35-40 λεπτά (μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα)



          Reference: ΤΡΩΩ ΕΞΥΠΝΑ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟ 2020

          ΑΝΔΡΕΑΣ Χ. ΣΑΒΒΑ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ


0 comments:

Post a Comment