Συστατικά
Για τη βάση
- 250
γρ. μπισκότα βρόμης
- 100
γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
- 700
γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο
- ξύσμα
λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1
κ.σ. χυμό λεμονιού
- 100
γρ. ζάχαρη άχνη
- 1
κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300
γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
Για τη
μαρμελάδα φράουλα
- 400
γρ. φράουλες
- 100
γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το
σερβίρισμα
- φύλλα
δυόσμου
Μέθοδος
Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Βάζουμε
το βούτυρο σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το μεταφέρουμε στον
φούρνο μικροκυμάτων. Το αφήνουμε 20 δευτερόλεπτα στα 800 Watt για να
λιώσει.
- Στο
πολυκοπτικό προσθέτουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε για να γίνουν σκόνη.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο για να κρυώσει.
Για την κρέμα
- Στον
κάδο του μίξερ προσθέτουμε, το τυρί κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό από το
λεμόνι, άχνη ζάχαρη, εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν
τα υλικά.
- Ρίχνουμε
την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να αφρατέψει και να
σφίξει η κρέμα.
- Αφαιρούμε
τη βάση για το cheesecake από το ψυγείο, προσθέτουμε την κρέμα και την
απλώνουμε για να πάει παντού. Λειαίνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε
το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε για 2-3 ώρες.
Για την
μαρμελάδα φράουλα
- Αφαιρούμε
τα κοτσάνια από τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε
κρυσταλλική ζάχαρη. Πιέζουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας
για και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Μεταφέρουμε
το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε απαλά
με τα χέρια μας και απλώνουμε το μείγμα για να πάει παντού. Μεταφέρουμε τη
βάση στο ψυγείο
- να
πολτοποιήσουμε τις φράουλες και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Για το
σερβίρισμα
- Βάζουμε
το μαχαίρι σε ζεστό νερό.
- Κόβουμε
ένα κομμάτι cheesecake. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
- Προσθέτουμε
μαρμελάδα φράουλα, δυόσμο και σερβίρουμε.
REFERENCE:AKIS PETRATZIKIS
AΝΔΡΕΑΣ Χ. ΣΑΒΒΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ





0 comments:
Post a Comment