Υλικά
1 φλ. αλεύρι ( 1/2 ολικής άλεσης + ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις )
½ φλ. νιφάδες βρώμης
1 κ.γλ μπέικιν – πάουτερ
½ κ. γλ αλάτι
1 φλ. γάλα χαμηλό σε λιπαρά
1 αυγό ή 2 ασπράδια αυγού
2 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1.
Αναμειγνύετε το αλεύρι , τη βρώμη , το
μπέικιν – πάουτερ και το αλάτι.
2.
Προσθέστε το γάλα , το αυγό, και το λάδι.
Ανακατέψτε μέχρι να αφρατέψει.
3.
Αφήστε τη ζύμη να μπει, μέχρι να
ζεστάνετε ένα ελαφρά λαδομένο τηγανάκι.
4.
Για κάθε τηγανίτα , βάζετε περίπου ¼ φλ.
ζύμης στο αντικολλητικό τηγάνι.
5.
Γυρίστε την τηγανίτα όταν ροδοκοκκινίσει.
6.
Σερβίρετε με σιρόπι, μέλι , σάλτσα μήλου
ή γιαούρτι.
Reference: BOOK ΤΡΩΩ ΕΞΥΠΝΑ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ





0 comments:
Post a Comment