Wednesday, July 22, 2020

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ




Υλικά
1 φλ. αλεύρι ( 1/2  ολικής άλεσης + ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις )
½ φλ. νιφάδες βρώμης
1 κ.γλ μπέικιν – πάουτερ
½ κ. γλ αλάτι
1 φλ. γάλα χαμηλό σε λιπαρά
1 αυγό ή 2 ασπράδια αυγού
2 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1.      Αναμειγνύετε το αλεύρι , τη βρώμη , το μπέικιν – πάουτερ και το αλάτι.
2.      Προσθέστε το γάλα , το αυγό, και το λάδι. Ανακατέψτε μέχρι να αφρατέψει.
3.      Αφήστε τη ζύμη να μπει, μέχρι να ζεστάνετε ένα ελαφρά λαδομένο τηγανάκι.
4.      Για κάθε τηγανίτα , βάζετε περίπου ¼ φλ. ζύμης στο αντικολλητικό τηγάνι.
5.      Γυρίστε την τηγανίτα όταν ροδοκοκκινίσει.
6.      Σερβίρετε με σιρόπι, μέλι , σάλτσα μήλου ή γιαούρτι.




Reference: BOOK ΤΡΩΩ ΕΞΥΠΝΑ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

0 comments:

Post a Comment