Συστατικά
- 2
αγγούρια, μικρά χωρίς σπόρους ξεφλουδισμένα
- 2
μαρούλια, καρδιές, καθαρισμένες
- 3
ντομάτες, κομμένες στη μέση και χωρίς σπόρια
- 2
αβοκάντο, ώριμα
- 1/2
κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2
κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο
- 240
γρ. φασόλια, σουρωμένα και ξεπλυμμένα
- χυμό
λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 4
κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε
ένα βαθύ μπολ βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, χυμό από 1 λεμόνι, τη ζάχαρη και
αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Κόβουμε
τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κοκούτσι και βγάζουμε τη σάρκα τους με
ένα κουτάλι. Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μέσα στο
μπολ.
- Τα
αγγούρια τα κόβουμε σε μικρές κάθετες φέτες και τις βάζουμε και αυτές στο
μπολ.
- Αν
έχουν πολλά σπόρια μπορούμε να τα αφαιρέσουμε πριν τα κόψουμε σε φέτες με
τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού.
- Κόβουμε
τις ντομάτες σε κύβους 1 εκ. και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ.
- Προσθέτουμε
και τις χοντροκομμένες καρδιές μαρουλιού, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα
φασόλια κονσέρβας.
- Ανακατεύουμε
καλά χωρίς να πατάμε τα λαχανικά.
- Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται, και προσθέτουμε επιπλέον λεμόνι και ελαιόλαδο.
- Tip: Είναι απαραίτητο τα αβοκάντο να είναι ώριμα γιατί αλλιώς δεν θα έχουν γεύση!
REFERENCE: AKIS PETRATZIKIS





0 comments:
Post a Comment