Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά των γιορτών. Έλα όμως που εσύ φοβάσαι να τα πλησιάσεις λόγω των θερμίδων; Η συγκεκριμένη συνταγή μειώνει τις θερμίδες και σε αφήνει να απολαύσεις τα Χριστούγεννα όπως πρέπει...
Θερμίδες(kcal): 80
Υλικά :
·
2
φλιτζάνια ελαιόλαδο
·
3/4
του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
·
1
φλιτζάνι ζάχαρη
·
1
κιλό αλεύρι
·
¼
του φλιτζανιού κονιάκ
·
2
κ.σ baking powder ή μαγειρική σόδα
·
Ξύσμα
ενός πορτοκαλιού
·
1
φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
·
Κανέλα
και γαρύφαλλο
Υλικά για το σιρόπι:
·
2
φλιτζάνια μέλι
·
2
φλιτζάνια νερό
Μέθοδος:
·
Ρίχνουμε
τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό του πορτοκαλιού, την σόδα, το κονιάκ, τα μπαχαρικά,
ένα κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι μέσα σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε
πολύ καλά.
·
Αφού
γίνει ένα συμπαγές μείγμα πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα
·
Για
το σιρόπι: Παράλληλα
ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και
βράζουμε το μείγμα για περίπου 5 λεπτά.
·
Αφαίρεσε
τον αφρό από πάνω και κατέβασε από τη φωτιά
·
Βάλε
τα μελομακάρονα ζεστά σε μια βαθιά πιατέλα και περίχυσε με το σιρόπι
·
Τα
πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι και λίγη κανέλα
Tips :Μην αφήσετε τα μελομακάρονα πολύ ώρα χωρίς να τα σιροπιάσεις! Όσο πιο
ζεστά είναι και αυτά και το σιρόπι, τόσο καλύτερα μελώνουν.





0 comments:
Post a Comment