Ένα σάντουιτς που μπορείς να απολαύσεις και κρύο, αλλά και ζεστό.
Συστατικά (για 4 μερίδες):
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 1/4κ. γλυκού πάπρικα
- 2 ματσάκια σέλινο κομμένο σε κύβους
- 1/2φλ.καρύδια χοντροκομμένα
- 12 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/2φλ. μαγιονέζα light
- φύλλα μαρουλιού (προαιρετικά)
- 4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
Τρόπος Μαγειρέματος:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Ψήσε τα καρύδια στο φούρνο για 10 λεπτά.
- Βάλε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και πασπάλισέ το με πάπρικα.
- Ψήσε το και αυτό στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.
- Άφησε και το κοτόπουλο και τα καρύδια να κρυώσουν.
- Κόψε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μεσαίο μπολ συνδύασε το σέλινο, τα καρύδια, τα τοματίνια, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι, τη μαγιονέζα και το κοτόπουλο.
- Μοίρασε την κοτοσαλάτα σε δύο ψωμάκια, άπλωσε απο πάνω τα φύλλα μαρουλιού αν θα τα χρησιμοποιήσεις, και σκέπασέ τα με τα υπόλοιπα δύο ψωμάκια.
- Κόψε στη μέση το σάντουιτς και απόλαυσέ το.
Για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη, ανταλλάξτε απλώς το ψωμάκι ή την τορτίγια με το αντίστοιχό τους χωρίς γλουτένη.
Θερμίδες: 273/ μερίδα
Reference: tlife.gr
Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK





0 comments:
Post a Comment