Tuesday, August 24, 2021

'Κοτοσαλάτα' σε σάντουιτς ολικής!

Ένα σάντουιτς που μπορείς να απολαύσεις και κρύο, αλλά και ζεστό.

Συστατικά (για 4 μερίδες):

  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 1/4κ. γλυκού πάπρικα
  • 2 ματσάκια σέλινο κομμένο σε κύβους
  • 1/2φλ.καρύδια χοντροκομμένα
  • 12 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2φλ. μαγιονέζα light
  • φύλλα μαρουλιού (προαιρετικά)
  • 4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως

Τρόπος Μαγειρέματος:

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  2. Ψήσε τα καρύδια στο φούρνο για 10 λεπτά.
  3. Βάλε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και πασπάλισέ το με πάπρικα.
  4. Ψήσε το και αυτό στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.
  5. Άφησε και το κοτόπουλο και τα καρύδια να κρυώσουν.
  6. Κόψε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
  7. Σε ένα μεσαίο μπολ συνδύασε το σέλινο, τα καρύδια, τα τοματίνια, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι, τη μαγιονέζα και το κοτόπουλο.
  8. Μοίρασε την κοτοσαλάτα σε δύο ψωμάκια, άπλωσε απο πάνω τα φύλλα μαρουλιού αν θα τα χρησιμοποιήσεις, και σκέπασέ τα με τα υπόλοιπα δύο ψωμάκια.
  9. Κόψε στη μέση το σάντουιτς και απόλαυσέ το.
*TipsΜπορείτε να ανταλάξετε το ψωμί με τορτίγια ολικής αλέσεως και κάνετε ένα ωραιότατο wrap!
Για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη, ανταλλάξτε απλώς το ψωμάκι ή την τορτίγια με το αντίστοιχό τους χωρίς γλουτένη.

Θερμίδες: 273/ μερίδα

Reference: tlife.gr

Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK

0 comments:

Post a Comment