Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
Συστατικά (για 4 μερίδες):
- 3-4 μπουτάκια κοτόπουλο ξεκοκκαλισμένο και κομμένο σε κύβους
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
- 2 κ.γ. αλεύρι
- 1 φλιτζάνι πλιγούρι
- 1 ½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο και αφού ζεστάνεις μια κουταλιά ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος σόταρε να πάρει χρώμα. Αφαίρεσε με τρυπητή κουτάλα.
- Στο ίδιο λάδι πρόσθεσε τα φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το λευκό μέρος) να σοταριστούν. Αφού γυαλίσουν, πασπάλισε το κοτόπουλο με το αλεύρι και γύρισε πάλι στην κατσαρόλα. Σβήσε με μισό φλιτζάνι ζωμό κότας και χαμήλωσε τη φωτιά αφήνοντας το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 20′ λεπτά περίπου.
- Σε άλλη κατσαρόλα βάλε το ζωμό κότας και μισό φλιτζάνι νερό να βράσουν και ρίξε το πλιγούρι. Χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε το πλιγούρι έως ότου πιεί όλα τα υγρά. Κατέβασε από τη φωτιά, σκέπασε με μια πετσέτα κουζίνας και άφησε άλλα δέκα λεπτά το πλιγούρι να σταθεί.
- Πρόσθεσε στο πλιγούρι μια κ.σ. ελαιόλαδο, το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και το αβοκάντο σε κύβους. Αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται και συμπλήρωσε το κοτόπουλο που έχει σιγοβράσει. Ανακάτεψε απαλά και σέρβιρε.
300 θερμίδες/Μερίδα
Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK
.png)




0 comments:
Post a Comment