Συστατικά (για 4 μερίδες):
- 2 μεγάλα μήλα
- ⅓ φλ. βρώμη (χωρίς γλουτένη, αν θέλετε)
- ⅓ φλιτζάνι ωμά κάσιους ψιλοκομμένα
- 2 κ.Σ καθαρό σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
- 1 κ.γ κανέλα σε σκόνη
- ⅛ κ.γ αλάτι
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, τα κάσιους, το σιρόπι σφενδάμου, την κανέλα και το αλάτι.
- Κόβουμε τα μήλα στη μέση μέσα από το κοτσάνι. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι και ένα μικρό κουτάλι, αφαιρέστε τον πυρήνα (στο σημείο του κουκουτσιού).
- Μοιράστε το μείγμα βρώμης ομοιόμορφα ανάμεσα στα μισά κομμάτια μήλου.
- Τοποθετήστε τα μήλα σε ένα ταψί με νερό μέχρι 1cm περίπου ύψος.
- Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα όταν τα τρυπάτε με ένα πιρούνι, για 25 με 30 λεπτά. Σερβίρισμα.
161 θερμίδες ανα μερίδα
Credits for recipe & photo: cookincanuck.com
Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK
.png)




0 comments:
Post a Comment