Tuesday, September 27, 2022

Γεμιστό Μήλο με Κάσιους στο Φούρνο!

 

Συστατικά (για 4 μερίδες):

  • 2 μεγάλα μήλα 
  • ⅓ φλ. βρώμη (χωρίς γλουτένη, αν θέλετε)
  • ⅓ φλιτζάνι ωμά κάσιους ψιλοκομμένα
  • 2 κ.Σ καθαρό σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
  • 1 κ.γ κανέλα σε σκόνη
  • ⅛ κ.γ αλάτι

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, τα κάσιους, το σιρόπι σφενδάμου, την κανέλα και το αλάτι.
  3. Κόβουμε τα μήλα στη μέση μέσα από το κοτσάνι. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι και ένα μικρό κουτάλι, αφαιρέστε τον πυρήνα (στο σημείο του κουκουτσιού).
  4. Μοιράστε το μείγμα βρώμης ομοιόμορφα ανάμεσα στα μισά κομμάτια μήλου.
  5. Τοποθετήστε τα μήλα σε ένα ταψί με νερό μέχρι 1cm περίπου ύψος.
  6. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα όταν τα τρυπάτε με ένα πιρούνι, για 25 με 30 λεπτά. Σερβίρισμα.

161 θερμίδες ανα μερίδα

Credits for recipe & photo: cookincanuck.com

Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK

0 comments:

Post a Comment