1 ½ φλ νιφάδες βρώμης
½ φλ καστανή ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
1 κ.γλ αλάτι
2 κ.γλ μπέικιν – πάουτερ
1 αυγό ή 2 ασπράδια αυγού
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 ¾ φλ. γάλα χαμηλό σε λιπαρά
1 φλ αλεύρι (1/2 ολικής αλέσεως και ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 205 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
2. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΜΙΚΡΕΣ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΚ Η ΤΑΨΙ ΜΕ ΘΗΚΕΣ.
3. ΣΕ ΜΕΤΡΙΟ ΜΠΟΛ ΑΝΑΜΕΙΞΕΤΕ ΤΗ ΒΡΩΜΗ , ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ , ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ , ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ – ΠΑΟΥΤΕΡ. ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΚΑΛΑ.
4. ΚΤΥΠΗΣΤΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΙΞΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ.
5. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕΧΡΙ Η ΖΥΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΗ.
6. ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΙΣ ΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 2/3.
7. ΨΗΣΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΛΕΠΤΑ Η ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΧΡΥΣΑΦΙ ΧΡΩΜΑ.
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (28g)
| ΕΝΕΡΓΕΙΑ (KJ) | 544 |
| ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Kcal) | 130 |
| ΛΙΠΑΡΑ ((g) | 4 |
| ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (g) | 20 |
| ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ (g) | 5 |





0 comments:
Post a Comment