ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 ΑΤΟΜΑ
· 300 γρ. γιαούρτι 0% λιπαρά
· 1 φλ/νι γάλα άπαχο
· 3 Κ.Σ στέβια Conceptline Pastry
· 2 φακελάκια ζελατίνη
· ½ φλ/νι νερό
· ¼ Κ.ΤΣ μαστίχα αλεσμένη
· 1 Κ.ΤΣ essence βανίλιας
· 1 ώριμο μάγκο
ΜΕΘΟΔΟΣ
· - Φουσκώνετε 1 φακελάκι ζελατίνης σε ½ φλιτζάνι νερό για 10 λεπτά
· - Βράζετε το γάλα και λίγο πριν πάρει βράση, βάζετε μέσα τη ζελατίνη τη μαστίχα και τη στέβια.
· - Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν τελείως.
· - Σε ένα μπολ ανακατεύετε με σύρμα το γιαούρτι , και την βανίλια και προσθέστε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύοντας συνεχώς
· - Μοιράζετε το μείγμα σε 4 ποτήρια, τα οποία τοποθετείτε στο ψυγείο , για να σφίξουν (περίπου 2-3 ώρες )
· - Σε ένα μπλέντερ λιώνετε το μάγκο
· - Σε δοχείο ανακατεύετε 1 φακελάκι ζελατίνης με 4 κουταλιές νερό
· - Το βάζετε σε Μπέν – μαρί με ζεστό νερό για μα λιώσει η ζελατίνη.
· - Προσθέστε τη ζελατίνη στον πουρέ μάγκου και ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε το μάγκο πάνω από την πανακότα και τα βάζετε πίσω στο ψυγείο
· - Σε 1 ώρα το γλυκό σας θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Reference: DiatroSef book





0 comments:
Post a Comment