Tuesday, April 20, 2021

Φλαούνες με Αναρή με Μειωμένες Θερμίδες!

 


ΥΛΙΚΑ:

Ζύμη:

  • 5 φλ. αλεύρι (2 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως + 3 φλ. άσπρο αλεύρι)
  • 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • Νερό όσο χρειαστεί
  • 3 κ.Σ μαργαρίνη
  • 4 κ.γ baking powder
  • Λίγη μαστίχα και λίγο μέχλεπι
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 1 κ.Σ υποκατάστατου της ζάχαρης (προαιρετικό, στέβια ή φρουκτόζη)

Γέμιση:

  • 1 ¼ κιλό αναρή (χωρίς αλάτι)
  • 1 αυγό
  • 2 ασπράδια αυγού κτυπημένα με 1 κ.γ λάδι
  • Λίγο μαστίχι, κανέλλα Κευλάνης, μέχλεπι
  • 1 κ.Σ ροδόνερο ή ανθόνερο
  • 3-4 κ.γ δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.Σ σιμιγδάλι
  •  ½ φλ. σταφίδες
  • 3 κ.γ baking powder
  • 2 κ.γ υποκατάστατο ζάχαρης (προαιρετικό, στέβια ή φρουκτόζη)

Επάλειψη Φλαούνων:

  • 1 αυγό
  • 2 κ.Σ σουσάμι

ΟΔΗΓΙΕΣ:

  • Προετοιμάζουμε την γέμιση λιώνοντας την αναρή, αφού την στραγγίσετε καλά. Τα ανακατεύουμε με τα αυγά, τα επιπρόσθετα ασπράδια, το αλεύρι, το δυόσμο, το μαστίχι, την κανέλλα, το μέχλεπι. Αφήνουμε την γέμιση στο ψυγείο και προσθέτουμε το baking powder στην ζύμη πριν γεμίσουμε τις φλαούνες.
  • Ζυμώνουμε το αλεύρι με την μαργαρίνη και τον χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε σταδιακά τα άλλα υλικά με τελευταίο το baking powder. Αφήνουμε την ζύμη να ψηλώσει για 2 περίπου ώρες και πλάθουμε τις φλαούνες.
  • Ανοίγουμε τις πίττες σε μέγεθος 17x17cm και τις γεμίζουμε με δύο κουταλιές γέμιση.
  • Αλείφουμε τις φλαούνες με το κτυπημένο αυγό και σουσάμι και ψήνουμε σε μέτριο αλλά ζεστό φούρνο.

 Η πιο πάνω συνταγή δίνει 20 φλαούνες μεγέθους 9x9cm η κάθε μια.

Ανά μερίδα: Θερμίδες: 206 kcal, Υδατάνθρακες: 10 γρ., Πρωτεΐνες: 17 γρ., Λίπος: 11 γρ., Χοληστερόλη: 70 mg

Διαβητικές Ανταλλαγές: 1 σλ. Ψωμί + 40 γρ. τυρί διαίτης + 1 κ.γ ελαιόλαδο.

0 comments:

Post a Comment