Υλικά (για 28 μπισκότα περίπου)
- 85 γρ. άλειμα με μειωμένα λιπαρά (βούτυρο ή μαργαρίνη) (reduced-fat spread)
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 αυγό
- 1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι (plain flour)
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ μαγειρική σόδα
- πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- ¼ φλιτζάνι καρύδια πεκάν, φρυγαρισμένα και ψιλοκομμένα
- ¼ φλιτζανιού σταφίδες σουλτανίνα
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Στρώστε 2 μεγάλα ταψιά με χαρτί ψησίματος.
- Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε το άλειμμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια με ένα ηλεκτρικό μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα.
- Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι (αν το χρησιμοποιήσουμε) στο μείγμα. Προσθέστε βρώμη. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
- Ενσωματώνουμε μέσα, με ένα ξύλινο κουτάλι, τα πεκάν και τις σταφίδες.
* Μπορείτε να το κάνετε gluten free χρησιμοποιόντας απλώς αλεύρι χωρίς γλουτένη.
Διατροφικές πληροφορίες (ανά μερίδα):
Θερμίδες: 88kcal / 370kj, Λίπος 3γρ, Υδατάνθρακες 15γρ, Ζάχαρα 8γρ, Διαιτητικές ίνες 1γρ, Νάτριο 60mg, Ασβέστιο 20mg, Σίδηρος 0,5mg, Πρωτεΐνη 1γρ.
Αντρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδκότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK
picture by Domino Sugar
reference: healthyfood.co.uk




0 comments:
Post a Comment