Tuesday, January 11, 2022

Μπισκότα βρώμης με σταφίδες και καρύδια!


 Υλικά (για 28 μπισκότα περίπου)

  • 85 γρ. άλειμα με μειωμένα λιπαρά (βούτυρο ή μαργαρίνη) (reduced-fat spread)
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό
  • 1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι (plain flour)
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ μαγειρική σόδα
  • πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • ¼ φλιτζάνι καρύδια πεκάν, φρυγαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • ¼ φλιτζανιού σταφίδες σουλτανίνα

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Στρώστε 2 μεγάλα ταψιά με χαρτί ψησίματος.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε το άλειμμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια με ένα ηλεκτρικό μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα. 
  • Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι (αν το χρησιμοποιήσουμε) στο μείγμα. Προσθέστε βρώμη. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
  • Ενσωματώνουμε μέσα, με ένα ξύλινο κουτάλι, τα πεκάν και τις σταφίδες.

* Μπορείτε να το κάνετε gluten free χρησιμοποιόντας απλώς αλεύρι χωρίς γλουτένη.

Διατροφικές πληροφορίες (ανά μερίδα):
Θερμίδες: 88kcal / 370kj, Λίπος 3γρ, Υδατάνθρακες 15γρ, Ζάχαρα 8γρ, Διαιτητικές ίνες 1γρ, Νάτριο 60mg, Ασβέστιο 20mg, Σίδηρος 0,5mg, Πρωτεΐνη 1γρ.

Αντρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδκότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK

picture by Domino Sugar

reference: healthyfood.co.uk

0 comments:

Post a Comment