Tuesday, January 25, 2022

Μπράουνις Κολοκύθας!

 Υλικά (12 μπράουνις):

  • 3/4 φλ. (200γρ) πουρέ κολοκύθας
  • 3/4 φλ. (225γρ) φουστικοβούτυρο light
  • 1/4 φλ. (50γρ) καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλ. (100γρ) μέλι
  • 1/2 φλ. (60γρ) κακάο
  • 1 κ.γ baking powder
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 φλ. (65γρ) καρύδια
  • 1/2 φλ. (80γρ) σταφίδες ή κρανμπερις - προεραιτικά

Μέθοδος:

  1. Ψήνουμε την κολοκύθα σε κομμάτια για 30-40 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει. Παίρνουμε την σάρκα της και κάνουμε τον πουρέ.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός απο τα καρύδια και τις σταφίδες, και ανακατεύουμε καλά να μογενοποιηθεί.
  3. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα, στρωμένη με λαδόκολα, και ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  5. Βγάζουμε απο την φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει πριν κόψουμε σε μικρά τετραγωνάκια για μπράουνις.
214 Θερμίδες/ ανα μερίδα

Αντρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK

0 comments:

Post a Comment