Tuesday, January 18, 2022

Καστανό ρύζι με καρότο, σέλινο και βότανα!

 


Συστατικά (για 4 μερίδες):

  • 1/2 φλιτζάνι άψητο καστανό ρύζι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρότο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο ​​δεντρολίβανο
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  1. Μαγείρεψε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, παραλείποντας το αλάτι.
  2. Ενώ μαγειρεύεις το ρύζι , ζέστανε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
  3. Πρόσθεσε το λάδι και μετά σόταρε για 5 λεπτά το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο.
  4. Αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε μέσα το μαϊντανό και τα υπόλοιπα συστατικά.
  5. Πρόσθεσε το μείγμα λαχανικών στο μαγειρεμένο ρύζι και ανακάτεψε.
  6. Σέρβιρε αμέσως.
Θερμίδες: 122

Reference: tlife.gr

Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK

0 comments:

Post a Comment