Tuesday, April 12, 2022

Φλαούνες με Αναρή!

 

ΥΛΙΚΑ:

Ζύμη:

  • 5 φλ. αλεύρι (2 φλ. ολοσίταρο + 3 φλ. άσπρο αλεύρι)
  • 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • Νερό όσο χρειαστεί
  • 3 κ.Σ μαργαρίνη
  • 4 κ.γ baking powder 
  • Λίγη μαστίχα και λίγο μαχαλεπί
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 1 κ.Σ υποκατάστατου της ζάχαρης (προαιρετικό)

Γέμιση:

  • 1 κιλό αναρή (μισή με αλάτι και μισή χωρίς)
  • 250 γρ. cottage cheese (ή 250 γρ. χαλούμι διαίτης, 12% λιπαρά)
  • 1 αυγό 
  • 2 ασπράδια αυγού κτυπημένα με 1 κ.γ λάδι
  • Λίγο μαστίχι, κανέλλα, μέχλεπι
  • 3-4 κ.γ δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.Σ αλεύρι ή σιμιγδάλι
  • ½ φλ. σταφίδες
  • 3 κ.γ baking powder
  • 2 κ.γ υποκατάστατο ζάχαρης (προαιρετικό)
  • Επάλειψη Φλαούνων:
  • 1 αυγό
  • 2 κ.Σ σουσάμι

ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Προετοιμάζουμε την γέμιση λιώνοντας την αναρή και τρίβοντας το χαλούμι ή ανακατεύοντας το cottage cheese. Τα ανακατεύουμε με τα αυγά, τα επιπρόσθετα ασπράδια, το αλεύρι, το δυόσμο, το μαστίχι, την κανέλλα, το μέχλεπι. Αφήνουμε την γέμιση στο ψυγείο και προσθέτουμε το baking powder στην ζύμη πριν γεμίσουμε τις φλαούνες.
  2. Ζυμώνουμε το αλεύρι με την μαργαρίνη και τον χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε σταδιακά τα άλλα υλικά με τελευταίο το baking powder. Αφήνουμε την ζύμη να ψηλώσει για 2 περίπου ώρες και πλάθουμε τις φλαούνες.
  3. Ανοίγουμε τις πίττες σε μέγεθος 17x17cm και τις γεμίζουμε με δύο κουταλιές γέμιση.
  4. Αλείφουμε τις φλαούνες με το κτυπημένο αυγό και σουσάμι και ψήνουμε σε μέτριο αλλά ζεστό φούρνο.

Η πιο πάνω συνταγή δίνει 20 φλαούνες μεγέθους 9x9cm η κάθε μια.

Ανά μερίδα: Θερμίδες: 206 kcal, Υδατάνθρακες: 10 γρ., Πρωτεΐνες: 17 γρ., Λίπος: 11 γρ., Χοληστερόλη: 70 mg 


0 comments:

Post a Comment