Υλικά: (18 φέτες/ μερίδες)
- 1 ½ φλ γάλα χαμηλό σε λιπαρά
- 2 κ.σ ξύδι
- ½ Φλ μελάσα
- ½ φλ καστανή ζάχαρη
- ½ φλ λάδι
- ½ φλ ξανθές σταφίδες
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 κ.γ μπέικιν-πάουτερ
- ½ φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 ½ φλ αλεύρι ολικής αλέσεως
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C (350 °F).
- Σε μπολ ανακατέψτε το γάλα με το ξύδι και αφήστε το για 5 – 10 λεπτά. 3. Ανακατέψετε μαζί τα υπόλοιπα υλικά εκτός το αλεύρι. Ανακατέψετε καλά. 4. Προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά. 5. Βάλτε το μείγμα μέσα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί (10x20εκ). 6. Ψήστε για 50 – 60 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα έντονο χρυσαφί χρώμα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:
Θερμίδες:170 kcal, Λιπαρά: 4γρ, Υδατάνθρακες: 62γρ, Πρωτεΐνες: 45γρ
Αντρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK
.png)




0 comments:
Post a Comment