ΥΛΙΚΑ
-
650
γρ. γαρίδες καθαρισμένες
-
60
γρ. πατάτες
-
170
γρ. πορτοκάλι
-
½
λεμόνι
-
3 κ.σ
ελαιόλαδο
-
5 γρ.
μέντα
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Αποξηραμένο
θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.
Καθαρίζουμε
τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους μισού εκατοστού και τις
μαγειρεύουμε στον ατμομάγειρα.
2.
Πλένουμε
καλά τις γαρίδες (20 τεμάχια) και τις χαράσσουμε στο πίσω μέρος για να
αφαιρέσουμε το κέλυφος.
3.
Παίρνουμε
το ξύσμα από το πορτοκάλι και στην συνέχεια το στύβουμε στον στίφτη ώστε να
πάρουμε και τον χυμό του. Το βάζουμε στον ατμομάγειρα με 1 φλιτζάνι νερό και το
θυμάρι.
4.
Βάζουμε
το σκεύος στη φωτιά και το αφήνουμε να πάρει βράση.
5.
Τοποθετούμε
τις γαρίδες στον ατμομάγειρα για 5 λεπτά, έτσι ώστε οι γαρίδες να απορροφήσουν
τις μυρωδιές από το βρασμό.
6.
Παίρνουμε
το χυμό του λεμονιού και τον ενώνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και
πιπέρι και χτυπάμε το μείγμα να γίνει λείο.
7.
Στραγγίζουμε
τις γαρίδες και τις περιχύνουμε με το λαδολέμονο.
8.
Τις
σερβίρουμε ζεστές, απλωμένες πάνω στις πατάτες που έχουμε μαγειρέψει στον ατμό.
|
|
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ |
|
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (KJ) |
1155 |
|
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Kcal) |
275 |
|
ΛΙΠΑΡΑ (g) |
11 |
|
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (g) |
20 |
|
ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ (g) |
24 |





0 comments:
Post a Comment