Wednesday, September 9, 2020

ΨΗΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΑΥΓΟΥ




ΥΛΙΚΑ:

1 μεγάλη (240 γρ.) πατάτα ψησίματος με φλούδα

1 αυγό

30 γρ. τριμμένο τυρί, κατά προτίμηση χαμηλό σε λίπος 

Αλάτι και πιπέρι


ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ :

1-2 κ.σ γάλα χαμηλό σε λιπαρά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Τρυπήστε την πατάτα σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε φούρνο 200 βαθμούς κελσίου               για 1 ώρα μέχρι να ψηθεί.

2. Κόψτε ένα Χ στην κορυφή της ψημένης πατάτας , αφαιρέστε το εσωτερικό και κάντε ένα πηγάδι.

3. Για υγρασία προσθέστε 1 κ.σ γάλα χαμηλό σε λιπαρά.

4. Σπάστε το αυγό μέσα στο πηγάδι. Προσθέστε το τυρί το αλάτι και το πιπέρι κατά προτίμηση.

5. Ξανά βάλτε στον φούρνο μέχρι το αυγό να ψηθεί, περίπου 10 λεπτά. 



REFERENCE : ΤΡΩΩ ΕΞΥΠΝΑ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (ΒΙΒΛΙΟ 2020)


0 comments:

Post a Comment