Tuesday, October 12, 2021

Ελαδριά μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη!


 

Συστατικά (για 4 μερίδες):

  • 300 γρ. κακάο
  • 2/3 του φλιτζανιού γάλα αμυγδάλου
  • 400 γρ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά (ή 2%)
  • 1/4 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  1. Αρχικά, κόβεις καλά τις μπάρες κακάο και τις μεταφέρεις σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζεις το γάλα. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, το αδειάζεις πάνω στο κακάο και ανακατεύεις με μία σπάτουλα. Στην αρχή, ανακατεύεις πολύ αργά και στη συνέχεια λίγο πιο γρήγορα, ρίχνοντας σταδιακά και το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Όσο ανακατεύεις με μία σπάτουλα, ενσωματώνεις και το γιαούρτι. Ομογενοποιείς.
  4. Μοιράζεις το μείγμα σε ποτήρια και μεταφέρεις στο ψυγείο για 2 ώρες.
Reference: tlife.gr

Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK

0 comments:

Post a Comment