Tuesday, November 23, 2021

Θρεπτική σούπα με Καρότο & Τζίντζερ!

 


Υλικά:

  • 1 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κύβοι με ζωμό λαχανικών
  • 50 γρ. βούτυρο πλήρες
  • 50 γρ. τζίντζερ σε σκόνη
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.
  2. Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα, αφήνεις πρώτα το βούτυρο να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτεις τα σοταρισμένα λαχανικά.
  3. Προσθέτεις τα καρότα και τους κύβους λαχανικών.
  4. Ανακατεύεις τα υλικά σου με μία ξύλινη κουτάλα και μόλις λιώσουν, σβήνεις τη φωτιά.
  5. Τοποθετείς το ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα και σιγά – σιγά πολτοποιείς τα υλικά σου, αραιώνοντας με λίγο νερό, αν κρίνεις ότι είναι πολύ πηχτή. Προσθέτεις παράλληλα και το τζίντζερ.
  6. Ολοκληρώνεις με μία πρέζα αλάτι και λίγο πιπεράκι.
(195 θερμίδες / μερίδα)

Reference: tlife.gr

Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK

0 comments:

Post a Comment