Wednesday, November 17, 2021

Γεμιστά Μανιτάρια Portobello με Σπανάκι & Τυρί!

Υλικά:

  1.  Μανιτάρια portobello φρέσκα
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο άνηθο
  4. 500 γρ σπανάκι
  5. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  6. 100 γρ τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά 
  7. 200 γρ τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
Προετοιμασία:

Πρώτα θα ετοιμάσουμε τα μανιτάρια μας:

  • Δεν τα πλένουμε γιατί θα απορροφήσουν το νερό σαν σφουγγάρι..
  • Με ένα καθαρό, βρεγμένο πανάκι τα σκουπίζουμε ή τα βουρτσίζουμε απαλά
  • Αφαιρούμε το κοτσάνι στο κέντρο και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.

Ας ετοιμάσουμε την γέμιση:

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες και τον άνηθο.
  • Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά  και προσθέτουμε το σπανάκι (Αν βάλουμε φρέσκο το έχουμε καθαρίσει και πλύνει πριν πολύ καλά. Αν βάλουμε κατεψυγμένα φύλλα τα ρίχνουμε κατευθείαν).
  • Προσθέτουμε αλάτι, μπόλικο πιπέρι και λίγο νερό.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.
  • Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να φύγουν όλα τα υγρά. Δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά.
  • Το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε χοντροκομμένη μέσα την φέτα.
  • Ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε τα μανιτάρια μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 15 με 20 λεπτά.
*Κατάλληλο για διαβητικούς. Για νηστίσιμη εκδοχή απλά αντικαταστήστε τη φέτα καιι το τυρί με τη νηστίσιμη/ φυτική/ vegan εκδοχή τους.

Reference: www.diavitikigonia.gr

Αντρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc),, UK

0 comments:

Post a Comment