Υλικά:
- Μανιτάρια portobello φρέσκα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 500 γρ σπανάκι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά
- 200 γρ τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
Προετοιμασία:
Πρώτα θα ετοιμάσουμε τα μανιτάρια μας:
- Δεν τα πλένουμε γιατί θα απορροφήσουν το νερό σαν σφουγγάρι..
- Με ένα καθαρό, βρεγμένο πανάκι τα σκουπίζουμε ή τα βουρτσίζουμε απαλά
- Αφαιρούμε το κοτσάνι στο κέντρο και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
Ας ετοιμάσουμε την γέμιση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες και τον άνηθο.
- Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά και προσθέτουμε το σπανάκι (Αν βάλουμε φρέσκο το έχουμε καθαρίσει και πλύνει πριν πολύ καλά. Αν βάλουμε κατεψυγμένα φύλλα τα ρίχνουμε κατευθείαν).
- Προσθέτουμε αλάτι, μπόλικο πιπέρι και λίγο νερό.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να φύγουν όλα τα υγρά. Δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά.
- Το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε χοντροκομμένη μέσα την φέτα.
- Ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε τα μανιτάρια μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 15 με 20 λεπτά.
*Κατάλληλο για διαβητικούς. Για νηστίσιμη εκδοχή απλά αντικαταστήστε τη φέτα καιι το τυρί με τη νηστίσιμη/ φυτική/ vegan εκδοχή τους.
Reference: www.diavitikigonia.gr
Αντρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc),, UK
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc),, UK




0 comments:
Post a Comment