Tuesday, November 2, 2021

Σαλάτα με κριθαράκι και κοτόπουλο!

 


Συστατικά (για 4 μερίδες)

  • 3/4φλ. κριθαράκι
  • 1/4κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 3κ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 1/4κ. γλυκού μέλι
  • 1/8κ. γλυκού πιπέρι
  • 1φλ. κομματάκια κοτόπουλου μαγειρεμένο, χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 1/2φλ. κομματάκια αγγουριού
  • 1/2φλ. τοματίνια
  • 1/3φλ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1κ. σούπας άνηθο
  • 1/2φλ. κατσικίσιο τυρί

Τρόπος Μαγειρέματος

  1. Βράσε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στράγγιξέ το και άφησέ το να κρυώσει.
  3. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το σκόρδο, το μέλι και το πιπέρι.
  4. Ρίξε το μείγμα πάνω από το κριθαράκι, μαζί με το κοτόπουλο, το αγγούρι, τα τοματίνια, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το τυρί.
  5. Σέρβιρε σε 4 πιάτα.
Θερμίδες: 281/ μερίδα

Reference: tlife.gr

Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK

0 comments:

Post a Comment