Συστατικά (5 μερίδες):
- 35 γραμμ. νιφάδες βρώμης
- 35 γραμμ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 20 γραμμ. ζάχαρη
- 35 γραμμ. βούτυρο
Για τη γέμιση:
- 400 γραμμ. μήλα καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα, κομμένα στα 4
- 50 γραμμ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
Τρόπος Μαγειρέματος:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190 ° C .
- Βάλε τα μήλα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό .
- Βράσε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
- Βγάλε από την κατσαρόλα και βάλε τα μήλα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος ή σε μικρά πυρίμαχα μπολάκια.
- Βάλε το αλεύρι και τη βρώμη σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά.
- Κόψε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και πρόσθεσέ το στη βρώμη και το αλεύρι.
- Ανακάτεψε με τα δάχτυλά σου μέχρι να έχεις ένα μίγμα σαν ψίχουλα.
- Πρόσθεσε τη ζάχαρη μέσα και ανακάτεψε.
- Ρίξε το μίγμα με τη βρώμη πάνω από τα μήλα.
- Ψήσε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η βρώμη και το μήλο να βράσει.
Tip: Πασπάλισε το crumble με λίγη κανέλα πριν το βάλεις στο φούρνο για ακόμη περισσότερο άρωμα!
* Κάντε τη συνταγή νηστισιμη ανταλλάσοντας απλά το βούτυρο με νηστίσιμο βούτυρο.
192 θερμίδες/μερίδα
Reference: tlife.gr
Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK




0 comments:
Post a Comment