Tuesday, November 9, 2021

Κραμπλ (Crumble) Μήλου με Βρώμη!

 

Συστατικά (5 μερίδες):

  • 35 γραμμ. νιφάδες βρώμης
  • 35 γραμμ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 20 γραμμ. ζάχαρη
  • 35 γραμμ. βούτυρο

      Για τη γέμιση:

  • 400 γραμμ. μήλα καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα, κομμένα στα 4
  • 50 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό

Τρόπος Μαγειρέματος:

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 190 ° C .
  2. Βάλε τα μήλα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό .
  3. Βράσε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
  4. Βγάλε από την κατσαρόλα και βάλε τα μήλα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος ή σε μικρά πυρίμαχα μπολάκια.
  5. Βάλε το αλεύρι και τη βρώμη σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά.
  6. Κόψε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και πρόσθεσέ το στη βρώμη και το αλεύρι.
  7. Ανακάτεψε με τα δάχτυλά σου μέχρι να έχεις ένα μίγμα σαν ψίχουλα.
  8. Πρόσθεσε τη ζάχαρη μέσα και ανακάτεψε.
  9. Ρίξε το μίγμα με τη βρώμη πάνω από τα μήλα.
  10. Ψήσε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η βρώμη και το μήλο να βράσει.

TipΠασπάλισε το crumble με λίγη κανέλα πριν το βάλεις στο φούρνο για ακόμη περισσότερο άρωμα!

* Κάντε τη συνταγή νηστισιμη ανταλλάσοντας απλά το βούτυρο με νηστίσιμο βούτυρο.

192 θερμίδες/μερίδα

Reference: tlife.gr

Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK

0 comments:

Post a Comment