Tuesday, March 8, 2022

Γεμιστά κολοκυθάκια με ντομάτα και τυρί!

 

Συστατικά:

  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1κ. σούπας ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού κύμινο
  • 1κ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 4 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 85γρ. τυρί (κανονικό ή νηστίσιμο) τριμμένο με λίγα λιπαρά

Τρόπος Μαγειρέματος:

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  2. Βάλε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σόταρε το κρεμμύδι και την πιπεριά για περίπου 10 λεπτά.
  4. Πρόσθεσε το σκόρδο, τις ντομάτες, το αλάτι, το κύμινο και τη σκόνη τσίλι και σόταρε για άλλα 8 με 10 λεπτά.
  5. Κόψε το κολοκυθάκι στο μισό κατά μήκος και με ένα κουταλάκι του γλυκού αφαίρεσε τα μαλακά κέντρα.
  6. Τοποθέτησε τα κολοκυθάκια στη λαδόκολλα και μοίρασε το μείγμα με την ντομάτα και το τυρί.
  7. Ψήσε έως ότου το κολοκυθάκι να είναι τρυφερό και το τυρί λιωμένο (περίπου 20 λεπτά).
  8. Σέρβιρε από μισό κολοκυθάκι σε κάθε πιάτο.
* Μπορείτε να σερβίρετε με φρέσκα σαλάτα, λίγο ρύζι ή πατάτα βραστή. Σημειώστε όμως, οτι το θερμιδικό φορτίο αλλάζει.

Θερμίδες: 164/ μερίδα

reference: tlife.gr

Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc)UK

0 comments:

Post a Comment