Υλικά:
- 1/2 κιλό ζύμη για πίτσα
- 1 1/2 φλιτζάνια ρικότα νηστίσιμη (φυτική/vegan)
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα νηστίσιμη (φυτική/vegan)
- 3 κουτ. της σούπας φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κολοκύθι σε μισοφέγγαρα
- 1/2 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές φέτες
- 1/2 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 8 μανιτάρια σε λεπτές φέτες
- 1/4 του φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα νηστίσιμη (φυτική/vegan)
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς και αφήνεις τη ζύμη της πίτσας σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ανακατεύεις τη ρικότα με τη μοτσαρέλα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και αλάτι σε ένα μπολ.
- Με τον πλάστη, ανοίγεις τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και τη μεταφέρεις σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και την απλώνεις με τα χέρια σου.
- Απλώνεις από πάνω το μείγμα τυριών και έπειτα τα λαχανικά.
- Ραντίζεις με ελαιόλαδο και ψήνεις στο φούρνο για 18 με 20 λεπτά.
- Μόλις τη βγάλεις από το φούρνο, την πασπαλίζεις με την παρμεζάνα και τα φύλλα βασιλικού και αφήνεις την πίτσα για τέσσερα λεπτά πριν την κόψεις σε κομμάτια.
*Αν δεν νηστεύετε επιλέξτε απλά κανονικά τυριά, όχι νηστίσιμα.
180 θερμίδες / μερίδα
Reference: tlife.gr
Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK
.png)




0 comments:
Post a Comment