Συστατικά (5 μερίδες):
- 3/4 φλιτζάνι κριθαράκι
- 340 γραμμ φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα και κομμένα
- 280 γραμμ κατεψυγμένα φασόλια ενταμάμε
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα (αν νηστεύετε δοκιμάστε φυτική φέτα (vegan) ή φυτικό τυρί χαμηλό σε λιπαρά)
- 1/4 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- 3 κουτ. της σούπας ξίδι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
- 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκια ρίγανη
- 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαγείρεψε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- 3 λεπτά πριν το τέλος πρόσθεσε τα πράσινα φασόλια και τα edamame.
- Στράγγιξέ τα και ξέπλυνε με κρύο νερό.
- Στράγγιξε και πάλι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα ζυμαρικά με τα φασόλια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Κλείσε το μπολ από πάνω και άφησε τα να μαριναριστούν για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Άφησε το να κρυώσει και μετά σέρβιρε.
Tip: Μπορείς να αντικαταστήσεις το κριθαράκι και με πατάτα
θερμίδες: 187
Reference: tlife.gr
Αντρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK




0 comments:
Post a Comment