Tuesday, March 15, 2022

Σαλάτα με κριθαράκι και φασολάκια!

 

Συστατικά (5 μερίδες):

  • 3/4 φλιτζάνι κριθαράκι
  • 340 γραμμ φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα και κομμένα
  • 280 γραμμ κατεψυγμένα φασόλια ενταμάμε 
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα (αν νηστεύετε δοκιμάστε φυτική φέτα (vegan) ή φυτικό τυρί χαμηλό σε λιπαρά)
  • 1/4 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 3 κουτ. της σούπας ξίδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκια ​​ρίγανη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαγείρεψε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. 3 λεπτά πριν το τέλος πρόσθεσε τα πράσινα φασόλια και τα edamame.
  3. Στράγγιξέ τα και ξέπλυνε με κρύο νερό.
  4. Στράγγιξε και πάλι.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα ζυμαρικά με τα φασόλια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Κλείσε το μπολ από πάνω και άφησε τα να μαριναριστούν για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Άφησε το να κρυώσει και μετά σέρβιρε.

TipΜπορείς να αντικαταστήσεις το κριθαράκι και με πατάτα

θερμίδες: 187

Reference: tlife.gr

Αντρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK

0 comments:

Post a Comment