Tuesday, March 1, 2022

Ψωμί με Βρώμη και Πορτοκάλι & Μους Ταχίνι!

Υλικά (16 μερίδες/ φέτες):

  • 1 αυγό ή 2 ασπράδια αυγού
  • ½ φλ. μέλι
  • ½ - ⅓ φλ. φυστικέλαιο + ελαιόλαδο
  • ½ φλ. γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  • ½ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 ½ φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουτερ
  • 1 ½ φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 205 ⁰C.
  2. Ανακατέψτε μαζί αυγό, μέλι, λάδι, γάλα και χυμό πορτοκαλιού.
  3. Ανακατέψτε μέσα τη βρώμη και αφήστε το για 1 με 2 λεπτά.
  4. Προσθέστε το μπέικιν πάουτερ, το αλάτι και το αλεύρι.
  5. Ανακατέψτε ελαφριά για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  6. Βάλτε το μείγμα μέσα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί (10x20cm)
  7. Ψήστε για 45-55 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα έντονο χρυσαφί χρώμα.

Ενέργεια (KJ)

Ενέργεια ( kcal)

Λιπαρά

Υδατάνθρακες

Πρωτεΐνες

774

185

4γρ

32γρ

5γρ



Συνδυάστε με ένα ωραίο μους ταχίνι!

Μούς ταχίνι:

Υλικά:

  • 4 κ.γ ταχίνι ολικής αλέσεως
  • 4 κ.γ χαρουπόμελο
  • 1 πρέζα κανέλλα Κεϋλάνης

Εκτέλεση:

Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχει μια κρεμώδης υφή.

Αντρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος,
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK


0 comments:

Post a Comment