Υλικά (16 μερίδες/ φέτες):
- 1 αυγό ή 2 ασπράδια αυγού
- ½ φλ. μέλι
- ½ - ⅓ φλ. φυστικέλαιο + ελαιόλαδο
- ½ φλ. γάλα χαμηλό σε λιπαρά
- ½ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 ½ φλ. νιφάδες βρώμης
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 κ.γ μπέικιν πάουτερ
- 1 ½ φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 205 ⁰C.
- Ανακατέψτε μαζί αυγό, μέλι, λάδι, γάλα και χυμό πορτοκαλιού.
- Ανακατέψτε μέσα τη βρώμη και αφήστε το για 1 με 2 λεπτά.
- Προσθέστε το μπέικιν πάουτερ, το αλάτι και το αλεύρι.
- Ανακατέψτε ελαφριά για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Βάλτε το μείγμα μέσα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί (10x20cm)
- Ψήστε για 45-55 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα έντονο χρυσαφί χρώμα.
|
Ενέργεια (KJ) |
Ενέργεια ( kcal) |
Λιπαρά |
Υδατάνθρακες |
Πρωτεΐνες |
|
774 |
185 |
4γρ |
32γρ |
5γρ |
Συνδυάστε με ένα ωραίο μους ταχίνι!
Μούς ταχίνι:
Υλικά:
- 4 κ.γ ταχίνι ολικής αλέσεως
- 4 κ.γ χαρουπόμελο
- 1 πρέζα κανέλλα Κεϋλάνης
Εκτέλεση:
Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχει μια κρεμώδης υφή.
Αντρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος,
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK




0 comments:
Post a Comment