Υλικά (για 16 κομμάτια):
- 2 αυγά (θερμοκρασίας δωματίου)
- ½ ποτήρι λιωμένο βούτυρο (κρύο)
- 1 κ.γ βανίλια
- ½ ποτήρι αντικατάστατο ζάχαρης (π.χ στέβια)
- ½ ποτήρι αλεύρι αμυγδάλου
- 1/3 ποτήρι σκόνη κακάο
- ¼ κ.γ μπέικιν πάουτερ
- 1 χούφτα καρύδια ή κομματάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρης (προαιρετικά)
Διαδικασία:
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 175°C και αλευρώστε ή βάλτε μια λαδόκολλα σ’ ένα ταψί ή πυρίμαχος σκεύος.
Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να συνδυαστούν καλά, ξεκινώντας με τα ‘υγρά’ υλικά και μετά προσθέστε λίγο-λίγο τα ‘ξηρά’ υλικά.
Ρίξτε το μίγμα στο ταψί, και ψήστε για περίπου 25 λεπτά. Το κέντρο πρέπει να είναι ‘υγρό’ όταν το βγάλετε από το φούρνο γιατί θα συνεχίζει να ψήνετε μέσα στο ταψί.
Αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά πριν το κόψετε σε κομμάτια.
Απολαύστε το!
Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
Ειδικός στη διατροφή και εκγύμναση (BSc) UK





0 comments:
Post a Comment