Συστατικά
- 1φλ. ζάχαρη καστανή
- 1/4φλ. νερό
- 1κ. γλυκού βανίλια
- 1+3/4φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1/4φλ. σκόνη κακάο
- 1/2κ. γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1κ. γλυκού κανέλα
- 1κ. γλυκού baking powder
- 1/4φλ. σταγόνες κουβερτούρας
- 1/4φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 2-3 ώριμες μπανάνες
Τρόπος Μαγειρέματος
Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
Ανακάτεψε τις μπανάνες σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ρίξε μέσα σιγά – σιγά το νερό και ανακάτευε με ένα μίξερ χειρός.
Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, την κανέλα και το baking powder.
Ένωσε το υγρό και το στερεό μείγμα και ανακάτεψε καλά.
Πρόσθεσε μέσα τα καρύδια και τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακάτεψε καλά.
Ρίξε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ και ψήσε για περίπου 55 λεπτά.
Κόψε το κέικ σε 4 μερίδες.
Μια τέλεια επιλογή για εσένα που αναζητάς ένα light γλυκό.
Θερμίδες: 190/ μερίδα
Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, με ειδικότητα
στη διατροφή και εκγύμναση (BSc)UK
Μέλος Συνδέσμου Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου





0 comments:
Post a Comment