Sunday, July 11, 2021

«Διατροφική Επιβίωση» σε Ταβέρνα!

 


  • Πριν πάτε στη ταβέρνα, προσχεδιάστε στο μυαλό σας το τι θα θέλατε να φάτε.
  • Οργανώστε το γεύμα σας σε θεωρητικό επίπεδο κι όταν φτάσετε εκεί, προσπαθήστε να μείνετε όσο γίνεται πιο κοντά στο πλάνο σας, χωρίς ωστόσο να στερηθείτε γεύσεις (όχι ποσότητα, αλλά ποιότητα) που δεν είχατε προσχεδιάσει.
  • Προσπαθήστε να τρώτε αργά μασώντας καλά το φαγητό. Να θυμάστε ότι το μήνυμα ότι έχετε χορτάσει χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να φτάσει στον εγκέφαλο.
  • Προσέξτε το ψωμί που έρχεται πριν τις παραγγελίες. Μόνο μια φέτα περιχυμένη με λάδι θα σας προσδώσει περισσότερες από 200 θερμίδες!
  • Αφού έρθουν τα φαγητά στο τραπέζι ελέγξτε την ποσότητα που θα καταναλώσετε εφαρμόζοντας τον κανόνα του ισορροπημένου πιάτου: Γεμίστε το ½ του πιάτου σας με σαλάτα, το ¼ με κρεατικά ή ψαρικά – κατά προτίμηση ψητά – και το υπόλοιπο1/4 με αμυλούχα συνοδευτικά, όπως πατάτες, ρύζι ή ζυμαρικά.
  • Αποφύγετε τα τηγανιτά και τα παναρισμένα ορεκτικά. Προτιμήστε βραστά ή και τα ψητά λαχανικά απολαμβάνοντας την αυθεντική τους γεύση.
  • Επιλέξτε για επιδόρπιο φρούτα παρά κάποιο άλλο γλυκό που θα σας φορτώσει με πολλές θερμίδες.
 >> Πάνω από όλα, μην ξεχνάτε να απολαύσετε την έξοδό σας!

Reference: dr.papalazarou

Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολογος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc) UK

0 comments:

Post a Comment