Συστατικά:
- 80 γρ αλεύρι βρώμης
- 160 γρ λείο (smooth) φυστικοβούτυρο
- 100 γρ μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου)
- 2 κουταλιές (scoops) diet σκόνη πρωτεΐνης whey (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
γεύση βατόμουρου και λευκής σοκολάτας ή γεύση βανίλιας) - 9 gr λυοφιλοποιημένα σμέουρα/raspberries (είναι τραγανά σμέουρα ξηράς ψύξης)
- 100 γρ λευκή σοκολάτα
Μέθοδος:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το αλεύρι βρώμης, το φυστικοβούτυρο, το μέλι, τη σκόνη πρωτεΐνης και 6 gr αποξηραμένα βατόμουρα (χωρίζοντας μια μικρή χούφτα για διακόσμηση). Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μέιγμα σαν πηχτή ζύμη.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε 19-20 μπαλίτσες ιδίου μεγέθους και τις βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σπάμε τη λευκή σοκολάτα σε ένα μπολ και τη βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή ισχύ για 10-15 δευτερόλεπτα (με ενδιάμεσα διαλείματα για ανακάτεμα) μέχρι να λιώσει.
- Χρησιμοποιώντας 2 μακριές οδοντογλυφίδες (για σουβλάκια) ή 2 πιρούνια, βουτήξτε κάθε ένα από τα μπαλάκια στη σοκολάτα και βάλτε τα σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα βατόμουρα και μετά βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να 'σφίξουν'.
Σημείωση: -Αν δεν έχετε αλεύρι βρώμης, απλά προσθέστε λίγες νιφάδες βρώμης σε ένα μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί 'λεπτό' αλέυρι.
-Αν δεν καταφέρνετε να καλύψετε πλήρως τις μπαλίτσες με τη λευκή σοκολάτα, ρίξτε λίγη απο επάνω σαν γραμμές για διακόσμηση.
-Αν δεν καταφέρνετε να καλύψετε πλήρως τις μπαλίτσες με τη λευκή σοκολάτα, ρίξτε λίγη απο επάνω σαν γραμμές για διακόσμηση.
Αξία ανά μερίδα (με βάση 19 μπαλίτσες):
Θερμίδες - 122 Kcal, Λίπος - 6,4 γρ, Υδατάνθρακες -10,6 γρ, Πρωτεΐνη 5 γρ
Reference: sarahshealhtykitchen.com
Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK




0 comments:
Post a Comment