Tuesday, January 12, 2021

Σούπα με τορτελίνια και κοτόπουλο!

 




Ένα πιάτο ιδανικό για τις κρύες μέρες. Τα αγαπημένα τορτελίνια συνοδεύουν το κοτόπουλο σε μια light σούπα.

Συστατικά (για 5 μερίδες)
  • 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα κομμένα σε κομμάτια
  • 1/2κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε φέτες
  • 3/4κ. γλυκού ρίγανη
  • 1/4κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 5+1/4φλ. ζωμό κοτόπουλου χωρίς αλάτι
  • 250γρ. τορτελίνια με γέμιση τυριού
  • 1/4φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
  1. Τοποθέτησε μια αντικολλητική κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Ρίξε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
  3. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τα στήθη κοτόπουλου, 1/8 αλάτι κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
  4. Μαγείρεψε μέχρι το κοτόπουλο μέχρι να γίνει ελαφρώς λευκό.
  5. Μετέφερέ το σε ένα πιάτο.
  6. Στην ίδια κατσαρόλα πρόσθεσε το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, το πράσο, τα καρότα, τη ρίγανη, το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, το κόκκινο πιπέρικαι 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  7. Μαγείρεψε για 5 λεπτά περίπου.
  8. Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε για 1 λεπτό.
  9. Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
  10. Χαμήλώστε τη φωτιά και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
  11. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα τορτελίνια και μαγείρεψε για 5 λεπτά ακόμα.
  12. Ανακάτεψε το μαϊντανό μέσα στην κατσαρόλα.
  13. Χώρισε τη σούπα σε 6 πιάτα.
Θερμίδες: 254/ μερίδα

Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
Με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc) UK

Reference: tlife

0 comments:

Post a Comment