Χρόνο: 30 λεπτά Μερίδες: 8
Με πολύ λίγα υλικά, αυτό το εύκολο, ψητό κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα μας δίνει ένα πολύ νόστιμο πιάτο, που είναι και χωρίς γαλακτοκομικά συστατικά και για όλη την οικογένεια.
Υλικά:
- 1 kg μηροί κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο και δέρμα
- ¼ φλ. μουστάρδα ολικής αλέσεως
- ¼ φλ. μουστάρδα ντιζόν (Dijon)
- ¼ φλ. μέλι
- 3 κ.Σ ελαιόλαδο
- 1 κ.γ χοντρό αλάτι
- Μαύρο πιπέρι, για γεύση
- Φρέσκα βότανα, για γαρνίρισμα (προαιρετικό)
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 215°C και τοποθετήστε σ’ ένα ταψί φούρνου χαρτί ψησίματος ή αλουμινόχαρτο.
- Αναμίξτε τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί.
- Καλύψτε τους μηρούς κοτόπουλου με το μείγμα μουστάρδας και τοποθετήστε τους στο ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ή έως ότου το κοτόπουλο φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 75°C. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά.
- Γαρνίρετε με φρέσκα βότανα πριν το σερβίρετε (προαιρετικό).
Θερμίδες: 146 ανά μερίδα
> Dairy Free - Χωρίς γαλακτοκομικά υλικά!
> Egg Free – Χωρίς Αυγό!
> Gluten Free – Χωρίς Γλουτένη!
Tips:
- Με τις ισχυρές γεύσεις του Κοτόπουλου με Μέλι & Μουστάρδα μπορείτε να το συνοδεύσετε με κάτι που το συμπληρώνει αλλά δεν υπερνικά το πιάτο, όπως: πατάτες, ρύζι, μακαρόνια ή ψητά λαχανικά.
- Μπορείτε, αντί μηρούς, να χρησιμοποιήσετε κνήμες, στήθος, φτερούγες ή οποιαδήποτε άλλο κομμάτι κοτόπουλου θέλετε, απλώς φροντίστε να προσαρμόσετε τον χρόνο ψησίματος και ότι η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου φτάνει τους 75°C με τη βοήθεια ενός θερμόμετρου.
Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος,
Με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK





0 comments:
Post a Comment