Tuesday, January 19, 2021

Κοτόπουλο (Μηροί) με Μέλι & Μουστάρδα



Χρόνο: 30 λεπτά Μερίδες: 8

Με πολύ λίγα υλικά, αυτό το εύκολο, ψητό κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα μας δίνει ένα πολύ νόστιμο πιάτο, που είναι και χωρίς γαλακτοκομικά συστατικά και για όλη την οικογένεια.

Υλικά:

  • 1 kg μηροί κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο και δέρμα
  • ¼ φλ. μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • ¼ φλ. μουστάρδα ντιζόν (Dijon)
  • ¼ φλ. μέλι
  • 3 κ.Σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ χοντρό αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • Φρέσκα βότανα, για γαρνίρισμα (προαιρετικό)

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 215°C και τοποθετήστε σ’ ένα ταψί φούρνου χαρτί ψησίματος ή αλουμινόχαρτο.
  2. Αναμίξτε τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί.
  3. Καλύψτε τους μηρούς κοτόπουλου με το μείγμα μουστάρδας και τοποθετήστε τους στο ταψί.
  4. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ή έως ότου το κοτόπουλο φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 75°C. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά.
  5. Γαρνίρετε με φρέσκα βότανα πριν το σερβίρετε (προαιρετικό).

Θερμίδες: 146 ανά μερίδα

> Dairy Free - Χωρίς γαλακτοκομικά υλικά! 

> Egg Free – Χωρίς Αυγό!

> Gluten Free – Χωρίς Γλουτένη!

Tips:

  • Με τις ισχυρές γεύσεις του Κοτόπουλου με Μέλι & Μουστάρδα μπορείτε να το συνοδεύσετε με κάτι που το συμπληρώνει αλλά δεν υπερνικά το πιάτο, όπως:  πατάτες, ρύζι, μακαρόνια ή ψητά λαχανικά.
  • Μπορείτε, αντί μηρούς, να χρησιμοποιήσετε κνήμες, στήθος, φτερούγες ή οποιαδήποτε άλλο κομμάτι κοτόπουλου θέλετε, απλώς φροντίστε να προσαρμόσετε τον χρόνο ψησίματος και ότι η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου φτάνει τους 75°C με τη βοήθεια ενός θερμόμετρου. 

Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος,
Με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK

0 comments:

Post a Comment