Tuesday, March 23, 2021

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτα και σκόρδο

 

Συνταγές (6 μερίδες) 

  • 1 κιλό ριγκατόνι ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό
  • 3/4 φλιτζανιού λάδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 10 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες
  • 1 σελινόριζα μέτρια καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 2-3 καρότα σε χοντρές ροδέλες
  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 πιπεριά καυτερή χωρίς τους σπόρους
  • 2-3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι

Eκτέλεση

Τσιγαρίζετε στο λάδι τα κρεμμύδια για 5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 1 λεπτό ακόμα. Στη συνέχεια βάζετε τα καρότα, τη σελινόριζα και την καυτερή πιπεριά. Επειτα από 2-3 λεπτά βάζετε την ντομάτα, το θυμάρι και την κανέλα. Αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά. Αφαιρείτε την κανέλα και πολτοποιείτε όλα τα υλικά με ραβδομπλέντερ. Στο μεταξύ έχετε βράσει τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες συσκευασίας. Τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στη σάλτσα, ενώ συνεχίζει να βράζει, ανακατεύετε και αφήνετε για 2-3 λεπτά να τραβήξουν τη σάλτσα και σερβίρετε.


Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος 

με Ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc) UK

0 comments:

Post a Comment