Συνταγές (6 μερίδες)
- 1 κιλό ριγκατόνι ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό
- 3/4 φλιτζανιού λάδι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 10 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες
- 1 σελινόριζα μέτρια καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
- 2-3 καρότα σε χοντρές ροδέλες
- 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 πιπεριά καυτερή χωρίς τους σπόρους
- 2-3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
Eκτέλεση
Τσιγαρίζετε στο λάδι τα κρεμμύδια για 5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 1 λεπτό ακόμα. Στη συνέχεια βάζετε τα καρότα, τη σελινόριζα και την καυτερή πιπεριά. Επειτα από 2-3 λεπτά βάζετε την ντομάτα, το θυμάρι και την κανέλα. Αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά. Αφαιρείτε την κανέλα και πολτοποιείτε όλα τα υλικά με ραβδομπλέντερ. Στο μεταξύ έχετε βράσει τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες συσκευασίας. Τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στη σάλτσα, ενώ συνεχίζει να βράζει, ανακατεύετε και αφήνετε για 2-3 λεπτά να τραβήξουν τη σάλτσα και σερβίρετε.
Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με Ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc) UK





0 comments:
Post a Comment