Tuesday, September 21, 2021

Κοτόπουλο με Πορτοκάλι & Σαλάτα με ρύζι!

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 4 στήθη (480γρ) κοτόπουλο χωρίς δέρμα
  • 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ. Σ σκόνη αραβόσιτου ανμειγμένο με 2 κ.Σ νερό
  • 1/4 κ.γ κανέλα ή τζίτζερ

Εκτέλεση:

  1. Τοποθετήστε το κοτόπουλο και χυμό σε τηγάνι. Προσθέστε μπαχαρικά κατα προτίμηση. 
  2. Καλύψτε μέχρι να βράσει και μετά ψήστε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά.
  3. Αφαιρέψτε το λίπος απο το ζωμό. Προσθέστε την σκόνη αραβόσιτου και το νερό μέχρι την επιθυμητή σύσταση. 
Ανά μερίδα: Ενεργεια 200kcal, Λιπαρά 5γρ, Υδατάνθρακες 7γρ, Πρωτείνες 25 γρ.

Σαλάτα με ρύζι

Υλικά (για 4 μερίδες):
  • 1 1/2 φλ. νερό
  • 1 φλ. ωμό ρύζι (καστανό ή άσπρο)
  • 1 κ.γ αλάτι κατα προτίμηση
  • 210 γρ. κονσερβοποιημένα ή φρέσκα κάστανα
  • 180 γρ. κονσερβοποιημένες αγκινάρες

Εκτέλεση:
  1. Βράστε το νερό. Προσθέστε το ρύζι κατά προτίμηση. Βράστε σε κλειστή κατσαρόλα μεχρι να ψηθεί.
  2. Μαγειρεύετε για 20-25 λεπτά για άσπρο ρύζι και 45-50 λεπτά για καστανό ρύζι.
  3. Προσθέστε επιπρόσθετο νερό αν χρειαστεί.
  4. Προσθέστε τα κάστανα και τις αγκινάρες.
  5. Αφήστε να κρυώσει.
Ανά μερίδα: Ενεργεια 160kcal, Λιπαρά 4γρ, Υδατάνθρακες 28γρ, Πρωτείνες 4γρ.

Συνταγές απο το βιβλίο μας: "Τρώω Έξυπνα, Γυμνάζομαι Καλύτερα" !
 - Δρ. Χριστιάνα Μ. Φιλίππου, Δρ. Ελένη Π. Ανδρέου &
Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (ΒSc), UK

Βρείτε το στο Διατροφολογικό μας γραφείο!

0 comments:

Post a Comment