Υλικά (για 4 μερίδες):
- 4 στήθη (480γρ) κοτόπουλο χωρίς δέρμα
- 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 κ. Σ σκόνη αραβόσιτου ανμειγμένο με 2 κ.Σ νερό
- 1/4 κ.γ κανέλα ή τζίτζερ
Εκτέλεση:
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο και χυμό σε τηγάνι. Προσθέστε μπαχαρικά κατα προτίμηση.
- Καλύψτε μέχρι να βράσει και μετά ψήστε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά.
- Αφαιρέψτε το λίπος απο το ζωμό. Προσθέστε την σκόνη αραβόσιτου και το νερό μέχρι την επιθυμητή σύσταση.
Ανά μερίδα: Ενεργεια 200kcal, Λιπαρά 5γρ, Υδατάνθρακες 7γρ, Πρωτείνες 25 γρ.
Σαλάτα με ρύζι
Υλικά (για 4 μερίδες):
- 1 1/2 φλ. νερό
- 1 φλ. ωμό ρύζι (καστανό ή άσπρο)
- 1 κ.γ αλάτι κατα προτίμηση
- 210 γρ. κονσερβοποιημένα ή φρέσκα κάστανα
- 180 γρ. κονσερβοποιημένες αγκινάρες
Εκτέλεση:
- Βράστε το νερό. Προσθέστε το ρύζι κατά προτίμηση. Βράστε σε κλειστή κατσαρόλα μεχρι να ψηθεί.
- Μαγειρεύετε για 20-25 λεπτά για άσπρο ρύζι και 45-50 λεπτά για καστανό ρύζι.
- Προσθέστε επιπρόσθετο νερό αν χρειαστεί.
- Προσθέστε τα κάστανα και τις αγκινάρες.
- Αφήστε να κρυώσει.
Ανά μερίδα: Ενεργεια 160kcal, Λιπαρά 4γρ, Υδατάνθρακες 28γρ, Πρωτείνες 4γρ.
Συνταγές απο το βιβλίο μας: "Τρώω Έξυπνα, Γυμνάζομαι Καλύτερα" !
- Δρ. Χριστιάνα Μ. Φιλίππου, Δρ. Ελένη Π. Ανδρέου &
Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (ΒSc), UK
- Δρ. Χριστιάνα Μ. Φιλίππου, Δρ. Ελένη Π. Ανδρέου &
Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (ΒSc), UK
Βρείτε το στο Διατροφολογικό μας γραφείο!





0 comments:
Post a Comment