Υλικά:
- 1/2 Kg άπαχο γιαούρτι 0-5% λιπαρά
- 1 1/2 φλ. χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ζελέ διαίτης ανανά
- 1 κομπόστα ανανά (το μέτριο μέγεθος) σε ελαφρύ σιρόπι ή σε φυσικό χυμό
- 10-15 αμύγδαλα ασπρισμένα, χοντροκομμένα
- 1/2 φλ. απο το χυμό της κομπόστας
Εκτέλεση:
- Κτυπήστε καλά σε ένα μπολ με ένα σύρμα το άπαχο γιαούρτι μέχρι να αφρατεύσει.
- Διαλύουμε το φακελάκι ζελέ με το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για 10 λεπτά περίπου.
- Αφού κρυώσει το ζελέ, πρόσθεστε το στο γιαούρτι, μαζί με το χυμό απο την κομπόστα ανανά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογεινοποιηθούν τα υλικά.
- Κόβουμε σε 'κυβάκια' το κομπόστο ανανά (μέγεθος περίπου 2cm) και τα προσθέτουμε στο μείγμα γιαουρτιού μαζί με τα ασπρισμένα αμύγδαλα.
- Αφήστε στο ψυγείο. Απολαύστε το κρυό και παγωμένο για ένα ενδιάμεσο διαιτητικό γεύμα.
Ευχαριστούμε την κ. Λένια Κουκίδου για την υπέροχη συνταγή!
Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK





0 comments:
Post a Comment