Tuesday, September 28, 2021

Κρέμα Γιαουρτιού με Ανανά!

 


Υλικά:

  • 1/2 Kg άπαχο γιαούρτι 0-5% λιπαρά
  • 1 1/2 φλ. χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ζελέ διαίτης ανανά
  • 1 κομπόστα ανανά (το μέτριο μέγεθος) σε ελαφρύ σιρόπι ή σε φυσικό χυμό
  • 10-15 αμύγδαλα ασπρισμένα, χοντροκομμένα
  • 1/2 φλ. απο το χυμό της κομπόστας

Εκτέλεση:

  1. Κτυπήστε καλά σε ένα μπολ με ένα σύρμα το άπαχο γιαούρτι μέχρι να αφρατεύσει.
  2. Διαλύουμε το φακελάκι ζελέ με το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά.
  3. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 10 λεπτά περίπου.
  4. Αφού κρυώσει το ζελέ, πρόσθεστε το στο γιαούρτι, μαζί με το χυμό απο την κομπόστα ανανά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογεινοποιηθούν τα υλικά.
  5. Κόβουμε σε 'κυβάκια' το κομπόστο ανανά (μέγεθος περίπου 2cm) και τα προσθέτουμε στο μείγμα γιαουρτιού μαζί με τα ασπρισμένα αμύγδαλα.
  6. Αφήστε στο ψυγείο. Απολαύστε το κρυό και παγωμένο για ένα ενδιάμεσο διαιτητικό γεύμα.

Ευχαριστούμε την κ. Λένια Κουκίδου για την υπέροχη συνταγή!


Ανδρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK

0 comments:

Post a Comment