
Ο αυξημένος χρόνος παραμονής στην εργασία αλλά και οι πολλαπλές απαιτήσεις της καθημερινοτητας έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται όχι μόνο ο ελεύθερος χρόνος, που αφιερώνουμε στην προσωπική μας ζωή αλλά και η διάθεση μας να διατηρήσουμε σε καλά επίπεδα την υγεία μας.


Οι διατροφικές μας συνήθειες είναι η κύρια παράμετρος που επηρεάζεται, μιας και σπάνια κάποιος αφιερώνει χρόνο για να ασχοληθεί με
το μαγείρεμα και τον εφοδιασμό του ψυγείου με τρόφιμα.

Έτσι, οι περισσότεροι εργαζόμενοι αναγκάζονται να μένουν νηστικοί για πολλές ώρες, να τρώνε μια φορά την ημέρα, συνήθως αργά το βράδυ και να καταναλώνουν έτοιμο φαγητό (delivery/ Take Away ). Τα γεύματα αυτά συνήθως είναι πλούσια σε λιπαρά, θερμίδες, αλάτι και φτωχά σε θρεπτικά συστατικά. Όμως το καλό είναι ότι, πλέον, τα περισσότερα εστιατόρια/ ψησταρίες προσφερούν μενού με ποικιλία, και μπορείες να κάνεις το φαγητό που θα παραγγείλεις πιο υγιεινό και light, αρκεί να γίνουν σωστές επιλογές.

Γι' αυτό τις μέρες που δεν μπορείς να αποφύγεις το έτοιμο φαγητό επιλέξτε κάτι από τα ακόλουθα παραδείγματα:

Σαλάτα του Καίσαρα ή του Σεφ χωρίς σως

2 σουβλάκια καλαμάκια κοτόπουλο ή χοιρινό ή μπιφτέκια ή ψαρονέφρι & σαλάτα επιλογής

Σαλάτα με σολομό ή ζυμαρικά ολικής αλέσεως ή πατατοσαλάτα & τυρί

Ομελέτα με λαχανικά & μανιτάρια

Τονοσαλάτα

Μπαγκέτα ολικής αλέσεως με τυρί, γαλοπούλα, λαχανικά
Αντρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικευση στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK
0 comments:
Post a Comment