Μερίδες: 2 (1 μερίδα = 200γρ)Υλικά:
- 1/2 φλ. βρόμη
- 2 ασπράδια αυγών
- ½ κ.γ baking powder
- 1/4 κούπας γάλα αμυγδάλου
- 1/2 κΣ ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη μπανάνα
- 1,5 κΣ κακάο
- 1 κ.Σ μέλι
- 1/2 κγ κανέλα
- 2 κγ ταχίνι
Μέθοδος:
1. Βάζουμε τη βρόμη, την κανέλα και το κακάο στο multi και τα χτυπάμε για να γίνουν σχεδόν σκόνη. Λιώνουμε τη μπανάνα με ένα πιρούνι.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα ασπράδια, το baking powder και το γάλα αμυγδάλου και προσθέτουμε τη λιωμένη μπανάνα.
3. Μετά προσθέτουμε την αλεσμένη βρόμη στο μείγμα με το γάλα κι ανακατεύουμε.
4. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο επιπλέον γάλα. Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι. Όταν κάψει πολύ καλά, ρίχνουμε το μείγμα και φτιάχνουμε μικρά pancakes. Τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
5. Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι, το κακάο και λίγο ζεστό νερό και τα περιχύνουμε.
6. Και για μια έξτρα δόση αντιοξειδωτικών μπορούμε να προσθέσουμε μύρτιλα ή μούρα.
Αντρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικευση στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK





0 comments:
Post a Comment