Thursday, July 28, 2022

Σουβλάκι Λαχανικών με Λαχανικά!


Μια συνταγή που φαίνεται να έχει κρέας… αλλά δεν έχει. Είναι γευστική και μπορεί να συνοδεύσει τα πάντα ή να την απολαύσεις για βραδινό. Χαμηλή σε θερμίδες και ακρως καλοκαιρινή, μπορεί να είναι και μια επιλογή για τα άτομα που νηστεύουν. 

ΜΟΝΟ 250 θερμίδες ανα μερίδα

✍️Συστατικά (για 2 μερίδες):

  • 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε φέτες
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 110γρ. χαλούμι σε φέτες (περίπου 8 κομμάτια)
  • 2κ. σούπας ταχίνι
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1κ. σούπας χυμό λάιμ
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • Κόλιαντρο για το σερβίρισμα
  • 4 ξύλινα καλαμάκια

Τρόπος Μαγειρέματος:

  1. Μία ώρα πριν από το μαγείρεμα, μούλιασε 4 τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό.
  2. Άναψε το γκριλ σε μέτρια-χαμηλή θερμοκρασία.
  3. Τρίψτε τις γλυκοπατάτες καλά και κόβουμε σε 1/4″ παχιά κύκλους.
  4. Βράσε ελαφρώς τις γλυκοπατάτες, για 4-5 λεπτά.
  5. Πέρασε τις γλυκοπατάτες, τα κρεμμύδια και το χαλούμι στα ξύλινα καλαμάκια, χρησιμοποιώντας 2 κομμάτια του χαλουμιού ανά σουβλάκι.
  6. Σε ένα μικρό μπολ, χτύπησε ελαφρά το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ και το αλάτι.
  7. “Βούρτσισε” τα σουβλάκια με τη σάλτσα, κρατώντας μερική στην άκρη για μετά το ψήσιμο.
  8. Τοποθέτησε τα κεμπάπ σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε τα για 5 λεπτά.
  9. Πασπαλίστε τα κεμπάπ με κόλιανδρο και σάλτσα.
  10. Σέρβιρε 2 κεμπάπ σε κάθε πιάτο.
reference: tlife.gr

Αντρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόφος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK

0 comments:

Post a Comment