Thursday, July 28, 2022

Καρπούζι Σορμπέ!

 Ελαφρύ, απολαυστικό και πάνω απ' όλα δροσιστικό! Ιδανικό για την εποχή και τα Σαββατοκυρίακα!


Συστατικά:

  • 3 1/2 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κομμάτια, χωρίς κουκούτσια
  • 2 κουτ. της  σούπας χυμό λάιμ
  • 1/4 του φλιτζανιού νερό
  • 1 κουτ. του γλυκού μέλι

Τρόπος Μαγειρέματος:

  • Αρχικά, καθαρίζεις πολύ καλά το καρπούζι και αφαιρείς τους σπόρους του.
  • Στρώνεις σε ένα πυρέξ το καρπούζι σου, το σκεπάζεις και το αφήνεις στην κατάψυξη για 6 ώρες.
  • Μόλις περάσει η ώρα, χτυπάς σε ένα μπλέντερ το παγωμένο καρπούζι με το χυμό από λάιμ, το νερό και το μέλι.
  • Τοποθετείς το μείγμα σου στην κατάψυξη για 30 λεπτά και απολαμβάνεις!

Μη διστάσετε να το δοκιμάσετε!

Αντρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόφος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK

0 comments:

Post a Comment