
Τα noodles είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα σου πιάτα. Χορταστικά και vegan, κατάλληλα και για χορτοφάγους, αφού σε αυτή τη συνταγή δεν περιέχονται τρόφιμα ζωικής προελεύσεως στα υλικά της. Επίσης, μπορείς, αν θες, να το ετοιμάσεις απο το βράδυ και να το πάρεις την επομένη μαζί σου για γεύμα στη δουλειά!
Συστατικά (για 2 μερίδες)
Για τη σάλτσα:
3 κουτ. της σούπας σόγια sauce
1 κουτ. του γλυκού σησαμέλαιο
1 κουτ. του γλυκού καστανή ζάχαρη
Για τα ζυμαρικά:
170 γρ. άβραστα noodles
1 κ. σούπας σησαμέλαιο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (ξεχώρισε τα λευκά από τα πράσινα μέρη)
3 φλ. ψιλοκομμένα λαχανικά όπως καρότα, πιπεριές, λάχανο, μανιτάρια, μπρόκολο
1-2 κ. σούπας ξύδι ρυζιού
Τρόπος Μαγειρέματος
Αρχικά, σε ένα βάζο χτύπησε όλα τα υλικά της σάλτσας για να την ετοιμάσεις.
Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ζέστανε το σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο γουόκ ή τηγάνι.
Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια (τα λευκά μέρη) και τα λαχανικά στο καυτό τηγάνι.
Σόταρε για 5 λεπτά.
Πρόσθεσε το ξύδι ρυζιού, τα φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος) και τα noodles μέσα στο τηγάνι.
Ανακάτεψε τα όλα μαζί.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!
ΜΟΝΟ 212 θερμίδες ανα μερίδα
reference: tlife.gr
Αντρέας Χ. Σάββα, Διατροφολόγος
με ειδικότητα στη διατροφή & άσκηση (BSc), UK
0 comments:
Post a Comment